ББР подкрепи избирането на най-добър стартъп в България

22.11.2021 ББР подкрепи избирането на най-добър стартъп в България

На официална церемония в Панаирната палата в Пловдив бяха излъчени 10-те най-добри стартиращи компании у нас, финалисти в StartUP World Cup България. За победител сред тях бе избрана софийската фирма OfficeRnD – софтуер за отдаване на офиси под наем. Очаква се тя да представи достойно страната ни на Световните финали на най-добрите стартъпи догодина в Сан Франциско.

Българският кръг от надпреварата бе осъществен с подкрепата на ББР, чийто основен фокус е насърчаването на малкия и средния бизнес у нас, а в нетуъркинга с предприемачи и потенциални инвеститори се включиха изпълнителният директор на ББР Цанко Арабаджиев, изпълнителният директор на Фонда за капиталови инвестиции в Групата на банката Стефан Тъмнев и на дружеството „ББР Микрофинансиране“ Ивана Цанева.

В журито за определяне на победителя в StartUP World Cup България участва и Ангел Хаджиев, мениджър от Фонда за капиталови инвестиции.

„Ние сме ваши партньори, които ви помагат в трудните моменти с достъп до финансиране и подкрепа за реализиране на вашата бизнес идея. Можете да разчитате на управленската ни експертиза и познания за пазара“, каза Димитър Стоилов от управление „Корпоративно банкиране“ в ББР.

Той представи пред присъстващите на церемонията новите нишови продукти на банката, насочени към малкия и средния бизнес, сектора на творческите и креативните индустрии и стартиращите компании в производството. Програмата е в партньорство с Паневропейския фонд и е с обем 40 млн. евро, като чрез нея ББР може да отпуска директни заеми с още по-облекчени условия.

Николай Добрев от Фонда за капиталови инвестиции в Групата на ББР обясни възможностите за осигуряване на дялов капитал за растеж на МСП и подпомагане развитието на екосистемата на дялови инвестиции.

„Инвестираме в утвърдени бизнес модели с потенциал за растеж и генериране на висока добавена стойност“, подчерта Добрев.

StartUP World Cup България  се организира от Digital4 Foundation със съдействието на ББР, а мисията на Световната купа за стартъпи е да подпомага развитието и растежа на иновационните и технологични екосистеми в региони по цялата планета.

fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster