30.06.2023 Цанко Арабаджиев: Барин Спортс е пример за успешното сътрудничество между държавата и бизнеса

Изпълнителният директор на ББР пред БНТ

„Горд съм с успеха на „Барин Спортс“, защото това е пример за добрата симбиоза между държавата и бизнеса. Още в първите ни срещи през 2022 г. екипът на компанията за спортни технологии ни спечели, инвестирахме 4 млн. лв. и резултатите не закъсняха“. Това заяви изпълнителният директор на Българската банка за развитие Цанко Арабаджиев в предаването „Денят започва“ по БНТ.

Той коментира привличането на английската футболна легенда Майкъл Оуен като инвеститор и посланик на българския стартъп, в който Фондът за капиталови инвестиции на ББР има 20% дял.

Изпълнителният директор на ББР подчерта, че финансовата институция от Групата на ББР разполага с пълния набор от инструменти, както в областта на дяловото инвестиране, така и за подпомагане на растежа на по-зрели компании.

Според главния изпълнителен директор на „Барин Спортс“ Владимир Грозданов компанията е успяла да разработи и внедри хардуер на световно ниво и с това е привлякла както ББР, така и носителя на „Златната топка“ Майкъл Оуен.

Иновативната система на „Барин Спортс“ използва технология с изкуствен интелект, за да предостави точни данни в реално време за представянето на професионални атлети, което позволява да се направи цялостен анализ и персонализирани тренировъчни програми.

Вижте повече във видеото.

fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster