URBO

14.09.2023 Фондът за капиталови инвестиции на ББР влиза в управлението на иновативната компания ЮПАСС (URBO Studio)

Иновативна софтуерна компания привлече интереса на Фонда за капиталови инвестиции (ФКИ) от Групата на Българската банка за развитие. Дъщерното дружество на ББР ще вложи 1,2 млн. евро в растежа и развитието на ЮПАСС, която вече се е превърнала във водещия технологичен партньор на бизнеса в областта на туризма, събитията, свободното време и развлеченията.

ЮПАСС е създадена през 2015 г. и бързо набра популярност на българския пазар със своя софтуер URBO Studio. Компанията предлага софтуерни решения за управление, продажба и контрол в креативния и рекреационен сектор – събития, фестивали, атракции, активности, спортни клубове и съоръжения, спа центрове, култура и кино. Тя има потенциала да затвърди своя успех и на пазарите в Централна и Източна Европа и Близкия Изток.

Софтуерът се предлага като SaaS решение, което позволява на бизнес собствениците да повишат приходите си и да постигнат по-добра видимост и контрол. Чрез URBO Studio те могат да увеличат каналите си за продажба и да подобрят изживяването на своите гости и клиенти.

С помощта на софтуера бизнесите могат да осъществяват и координират продажбите си не само през собствени офлайн и онлайн канали, а и в профилите си в социалните мрежи, както и през търговските мрежи и платформите на трети дистрибутори и доставчици.

Дигиталните решения на URBO Studio вече успешно се използват и от по-иновативните региони в България, в частност в сферата на туризма, културата и транспорта. Общините София, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Габрово, Казанлък, Кърджали и курортите „Албена“ и „Слънчев бряг“ са сред избралите технологията на URBO. Компанията е партньор на най-големите организатори и билетни платформи в страната и чужбина. Благодарение на нейните технологични решения са продадени над 5 млн. билети през последните два сезона за фестивали и концерти като Hills of Rock, Spice Music Festival, Arte Festival, Arctic Monkeys, Iron Maiden и др.

Чрез своята финансова и експертна подкрепа Фондът за капиталови инвестиции на ББР ще подпомогне експанзията на компанията в България и Централна и Източна Европа, технологичното развитие на URBO Studio и разширяването на екипа на ЮПАСС.

Това е осмата поред сделка на Фонда, който предлага дялов капитал за растеж и вече има впечатляващо портфолио от успешни компании.

14 септември 2023 г.

fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster