китари, микрофони и барабани - изглед от репетиционна зала

Децибел

„Тишината е единственият простор, където духът разтваря крилата си“, е казал Антоан дьо Сент-Екзюпери. Как обаче се постига тишина в ежедневие, изпълнено с бързи обороти и високи децибели? Отговорът идва от най-големия производител на шумоизолационни и акустични решения у нас – DECIBEL.

Компанията е семейна и се управлява от Цветан и Диана Недкови. Основана е през 2012 г. в София, а през 2014 г. отваря врати и собствената им фабрика в Ботевград. На площ от над 2000 кв.м. там се произвеждат повече от 3500 шумоизолационни и акустични продукти с широко приложение както в индустриалния и жилищния сектор, така и в клубове и ресторанти, офиси, спортни и образователни зали, здравни центрове и много други.

Ежедневно DECIBEL изпраща своите продукти в над 50 държави на 3 континента. Работещите във фабриката имат безценен помощник – роботът „Желязко“, както са го кръстили Цветан и Диана. Той е проектиран специално за компанията, за да произвежда тяхната емблематична шумоизолираща система MUTE. А в усъвършенстването на робота активно участват инженерният и производственият екип на фирмата.

Иновациите и стремежът към усъвършенстване са неделима част от философията на DECIBEL. Цветан Недков е строителен инженер, но при старта на бизнеса започва да изучава акустика, за да надгради познанията си за процеса на разпространение на звука и принципите на звукоизолацията. Защитава и дисертация в Техническия университет в София на тема "Разработване на методи и алгоритми за изследване на акустични свойства на материали за облицовка на студиа и концертни зали".

През 2022 г. е патентована най-новата разработка на DECIBEL – първият в света 100% екологичен, негорим и биоразградим топло- и шумоизолационен материал, който обогатява почвата, ако бъде изхвърлен в нея. Суровината, от която се произвежда панелът, е минералът обсидиан (Obsidian). Той е достъпен, биологичен и  възобновяем.

Семейството предприемачи планира да изгради и нова фабрика, специално за новия продукт. А партньор в разгръщането на амбициите им е Фондът за капиталови инвестиции, който ги подкрепя в реализирането на всяка мечта.  

fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster