Колев и Колев

Колев и Колев е българска компания, производител на детски обувки, създадена през 1996 година. Марката е емблематична в сегмента в сегмента „прохождащо бебе“, а фирмата продава около 30 000 чифта буйки годишно. Според статистиката в нашата страна се раждат около 60 хиляди бебета, тоест всяко второ българче прохожда с тези обувчици.

През 2014 г., наред с детската серия, компанията стартира отделно направление с ортопедични обувки, като сключва договор с Агенцията за социално подпомагане. Детските обувки са по индивидуална поръчка, съобразно предписанията на лекарите и медицинската диагноза, а за целта се вземат индивидуални размери от крачетата на детето.

С отговорност и познание на спецификата на детското краче започва и производството на бебешките буйки по нова иновативна 3D K-nit плетена технология. Тя използва сертифицирани материали и е със спортно излъчване. Освен че е качествена, стабилна и удобна, бебешката обувка е красива с модерния си дизайн. Но новата технология има още едно голямо предимство. Тя е “зелена” - използват се по-малко, по-ефективни материали и операции, което спестяват енергия и намаляват отпадъците.

Производството на „Колев и Колев“ се прави на италиански машини на високо технологично ниво. „В момента имаме самочувствие, че сме най-добрите не само в България, защото на световните пазари се конкурираме с производители от цял свят“, уверява един от основателите на компанията Иван Колев. Той потвърждава, че в техническо отношение „Колев и Колев“ е сравнима с всяка добра световна компания.

Чрез партньорството си с Фонда за капиталови инвестиции компанията планира да развие дейността и и на нови пазари, като първоначална цел е съседна Румъния. Планират се също инвестиции в развойна дейност - разработване на новите детски обувки чрез използване на съвременни материали и технически новости, и тяхното патентоване.

fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster