Yves Saint Loran офис

М2ПРОМ

Мирослав Константинов и Митко Димов /М2/ са двама млади мъже, обединени от страстта към високия френски стил, предадена и в компанията им за проектиране и производство на луксозно търговско обзавеждане и мебели – М2ПРОМ. Двамата приятели искат да променят разбиранията, че българските производители на мебели са лоукост и работят некачествено. Прегръщат мисията да работят за имиджа на България.

Ситуират фирмата си у нас, но работят предимно за френския пазар, като имат договори и с международни компании с филиали по цял свят. Скоро започват да създават оборудването на световни модни марки като “Диор” и “Ив Сен Лоран”. Стават официален подизпълнител на голямата френска търговска верига “Лагардер”, правили са обзавеждане за обекти на парижките летища “Шарл дьо Гол” и “Орли”. Обзавели са четирите офиса на самолетния гигант “Airbus” в Тулуза, както и на две големи френски застрахователни компании.

Работят и с други компании, за които правят обзавеждане за луксозни бутици във Франция, Англия, Испания, Америка. В портфолиото им влизат 12 бутика на DIOR – във Венеция, в лондонския HARRODS, Париж, Мадрид, както и в Съединените щати. Тяхно е цялостното им търговско обзавеждане – от стенната облицовка до най-дребния детайл.

За да дадат размах на мечтите си обаче се нуждаят от още капитал. И след сериозно проучване се спират на Фонда за капиталови инвестиции, тъй като ги привлича възможността да работят изцяло с публичен ресурс. Свежите инвестиции помагат на компанията да премине към по-висока добавена стойност и да заложи на дигитализирана трансформация на производството. С финансовата и експертна помощ М2 ПРОМ увеличи значително капацитета и качеството на производството си. Въпреки икономическите трудности заради пандемията от COVID-19, М2 ПРОМ отбелязва ръст в приходите си от продажби, като реализира близо 5 пъти по-голям оборот, достигнал размер от 6 777 000 лв. през 2021 г.

На следващата, 2022 година, ФКИ излезе с успех от сделката с компанията, след като френският гигант „Линдера груп“ придоби 100% от М2 ПРОМ.

fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster