econic one - bike

Econic One

Пазарът на електрически велосипеди се разраства в световен мащаб. Голям е и инвеститорският интерес към индустрията. А ББР е на гребена на вълната с Econic One – самият Арнолд Шварценегер бе запечатан от минувач, докато заедно с близките си се наслаждаваше на Октоберфест в Мюнхен върху велосипедите Adventure и Bandit – два от най-новите модели на българската марка. Те имат пробег до 100 километра и уникални екстри, които производителят тепърва ще развива. 

Мечтата на Галин Бонев, основател на компанията, е за зелени и чисти градове с много велоалеи. А амбицията му е да превърне Еconic One в „Тесла" на електрическите колела.

България е сред петте най-големи производители на велосипеди в Европа, а Econic One е водещ играч в дизайна и производството на висококачествени електрически байкове със smart технология. Българските колелета печелят популярност в цяла Европа и САЩ, където се продават чрез сайта и чрез партньорска мрежа от дилъри и веломагазини в различни държави.

Идеята за Econic One се ражда през 2015 г. във Варна, когато Галин търси нов, по-удобен и приятен начин да се придвижва из града. Сглобява сам първия си електрически велосипед и животът и кариерата му поемат в друга посока. За 5 години събира малък екип, с който експериментира и усъвършенства технологията. Следва етап на разрастване и компанията започва да търси инвеститор. Открива го в лицето на Фонда за капиталови инвестиции на ББР, който става акционер с 2,5 милиона евро.

Новите средства компанията инвестира в подобрения на базата и разрастването на IT и продуктовите отдели. Във фирмата вече работят 70 души, а с подкрепата на фонда тя планира да разшири още екипа си и да засили присъствието си по света.

fixed-button-icon Онлайн банкиране fixed-button-icon Кандидатствай
Валутни курсове
Лихвени индекси
booster imager

Business Booster